Logo Menu

Wat is een kindervoedingsparty?

Met een kindervoedingsparty kom je samen met andere ouders om ervaringen en vragen uit te wisselen rond het thema kindervoeding.
Op een kindervoedingsparty kunnen vraagstukken besproken worden als:

  • Wat kan ik mijn kind het beste te drinken geven?
  • Krijgt mijn kind wel voldoende vitamines binnen?
  • Mijn kind lust geen groenten. Hoe houd ik het toch gezellig aan tafel?
  • Ik hoor en zie zoveel op sociale media en televisie over 'gezonde' voeding. Ik zie door de bomen het bos niet meer.
  • Is het erg als we één keer in de week patat eten?
  • Mijn kind zeurt de hele dag om snoep. Hoe kan ik hiermee om gaan?

Deze en vele andere onderwerpen kunnen met elkaar besproken worden op een kindervoedingsparty.

Een kindervoedingsparty is gezellig samen komen met andere ouders in een ongedwongen sfeer, gewoon bij jou thuis aan de keukentafel. Als kindervoedingscoach begeleid ik de bijeenkomsten en geef tips en adviezen waar nodig. Een kindervoedingsparty is leerzaam, leuk en gezellig.

Via sociale media, televisie, vrienden en kennissen krijg je vaak nogal wat (ongevraagde) informatie en advies over kindervoeding. Zoveel soms dat je door de bomen het bos niet meer ziet en je terecht afvraagt welk advies betrouwbaar en geschikt is voor je eigen kind(eren). En er blijven vragen over...

Een kindervoedingsparty wordt bij je thuis gegeven, gewoon aan je keukentafel of in de zithoek. Je mag zelf je gasten uitnodigen (maximaal 8). In een ontspannen sfeer geef ik als kindervoedingscoach antwoorden op je vragen over kindervoeding. Het gesprek zal gaan a.d.h.v. het kindervoedingspel, waarmee verschillende thema's aan bod komen.

Het spel kan aangepast worden naar behoefte. Zo kun je zelf je mening ontdekken over kindervoeding en de meningen van andere ouders horen. Meningen die aan bod kunnen komen zijn:

  • Wat vind je belangrijk als het om voeding voor je kind gaat?
  • Waar liggen je grenzen rond eetgedrag?
  • Wat vind je wel of niet kunnen aan de keukentafel?

Over deze en andere vraagstukken mag je een eigen mening vormen. Als kindervoedingscoach geef ik dan ook geen kant-en-klare adviezen. Met elkaar kunnen jullie in een veilige omgeving gaan discussiƫren en onderzoeken over hoe jullie over deze vraagstukken denken.

Kosten

Als je zelf een kindervoedingsparty organiseert, zijn de kosten €5,- per deelnemer (minimaal 6 deelnemers).
Voor meer informatie en een filmpje kan je ook op de website kindervoedingsparty.nl kijken. Aanmelden voor een kindervoedingsparty kan via de site of rechtstreeks bij mij.